VAMK-opiskelijat mukana kohentamassa viittomakielisten palveluja

Posted on 2014-02-06 15:29:47 EET.

VAMKin Yritysklinikka on sopinut yhteistyöstä Vaasan kaupungin viestintäyksikön kanssa. Tietojenkäsittelyn opiskelijaprojektina videoidaan kaupunginhallituksen kokousten viittomakieliset tiivistelmät talven ja kevään 2013 - 2014 aikana.

VAMKissa tietojenkäsittelyä opiskeleva Joni Kämäräinen oli yksi opiskelijoista, joka osallistui projektiin. Jonilla on takanaan jo datanomiopinnot, ja ammattikorkeakoulussa hän on suuntautunut Web- ja digitaalisten palveluiden sisällöntuotantoon.

Käytännön miehenä Joni tekee opinnäytetyönään viittomakielisten tiivistelmien videointiprojektin.

- Ensin käydään kuvaamassa, hoidetaan kamerat, valaistukset ja jalustat kuntoon. Sitten editoidaan ja lopuksi viedään valmis video Youtubeen, Joni kertoo projektin tekemisestä.

Alan hyväksi osaajaksi valmistuu nimenomaan tekemällä eikä vain kirjoista lukemalla.

- Esimerkiksi editoinnissa oppii koko ajan uusia niksejä, kun vain tekee ja kokeilee, Joni valaisee.

Joni ei halua piilotella tietokoneruudun takana, vaan hänen mielestään projekteissa on mukavaa kohdata asiakkaita.

Opinnäytetyössään Jonilla on tarkoitus videointi- ja editointityön lisäksi raportoida työn ongelmat ja ratkaisut niihin. Myös opiskelijakollegat ovat osallistuneet kuvausprojektiin, jottei yhden miehen ole tarvinnut hoitaa kaikkia kuvauskeikkoja.

Muita tietojenkäsittelyn projekteja Yritysklinikassa ovat tällä hetkellä web-sivut, ajanvarauskalenteri sekä logon ja markkinointimateriaalin suunnittelu. Opiskelijat tekevät yritysten toimeksiantoja osana projektiopinnot-kurssiaan. Projektien tilaajat ovat usein mikroyrityksiä Pohjanmaan maakunnasta.

kuva-viittoma-artikkeliin.jpg

VAMKin opiskelijoiden taltioimat Vaasan kaupunginhallituksen kokousten viittomakieliset tiivistelmät ovat nähtävillä: http://www.youtube.com/cityofvaasa

Teksti: Koordinaattori Annika Torniainen, Yritysklinikka
annika.torniainen@vamk.fi

---

Yritysklinikassa Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat toteuttavat räätälöityjä tutkimus- kehittämis- ja innovaatiopalveluja yrityksille, yksityisille henkilöille sekä muille organisaatioille. Opiskelijat saavat työstä opintopisteitä ja käytännönläheistä sisältöä opiskeluun. Opettajat ohjaavat opiskelijoita ja saavat samalla tietoa työelämän kehittämistarpeista. Tilaaja saa projekteissa syntyneet tutkimustulokset ja kehittämisehdotukset käyttöönsä. www.vamk.fi/yritysklinikka  

Back