Vaasan Osuuspankki VAMKin varainhankintakampanjan ensimmäinen lahjoittaja

Posted on 2018-02-15 14:48:21 EET.

VAMK on saanut 10 000 euron lahjoituksen Vaasan Osuuspankilta. Lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Ulf Nylund torstaina 15. helmikuuta.

- Haluamme tukea VAMKin toimintaa ja samalla sitä liiketalouden ja taloushallinnon osaamista, jota tarvitsemme Vaasan Osuuspankissa, sanoo Ulf Nylund.

Merkittävä osa Vaasan Osuuspankin henkilökunnasta on opiskellut ammattikorkeakoulussa.

- VAMK on tärkeä kouluttaja seudulla ja sieltä valmistuvat osaajat takaavat seudun elinvoimaisuuden myös tulevaisuudessa, Nylund toteaa.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita.

- Tämä merkittävä lahjoitus vauhdittaa hienosti varainhankintakampanjaamme ja on luottamuksen osoitus toiminnallemme. Valtion myöntämän vastinrahan kanssa lahjoitus kerryttää VAMKin pääomaa kaikkiaan 20 000 euron edestä, kiittelee VAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tauno Kekäle.

Tulevan kevään aikana Kekäle tapaa lukuisia VAMKin koulutusaloihin; tekniikkaan, liiketalouteen ja sosiaali- ja terveysalaan liittyvien yritysten edustajia keskustellakseen mahdollisesta yhteistyöstä. Tapaamisia on Vaasan seudun lisäksi ympäri Suomen.

- Jotta koulutuksemme pysyy kilpailukykyisenä, meidän pitää kuunnella työelämää tarkalla korvalla. Nyt alkava varainhankintakampanja on meille erinomainen tilaisuus kuunnella yritysten toiveita ammattikorkeakoulutuksen suhteen sekä samalla tiivistää yhteistyötämme entisestään, summaa Kekäle.

Keväästä 2017 lähtien ammattikorkeakouluilla on ollut lupa kerätä varoja vahvistaakseen pääomaansa ja sitä kautta toimintaansa. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

VAMK_Ensimmäinen_lahjoitus_OP_450.jpg

Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja Ulf Nylund (vas.) ja VAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tauno Kekäle.

Lisätietoja:
Tauno Kekäle, rehtori, toimitusjohtaja (VAMK)
puh. 040 076 1619

Ulf Nylund, toimitusjohtaja (Vaasan Osuuspankki)
puh. 010 256 3833

Back