Vaasan korkeakoulut yhdistävät jälleen markkinointivoimansa

Posted on 2015-02-05 14:04:46 EET.

Yhteishakukampanja hyödyntää juuri avattua yhteistä verkkosivustoa

Vaasassa on kuusi korkeakoulua, jonka 13 000 opiskelijaa tekevät kaupungista yhden Suomen merkittävimmistä korkeakoulukeskittymistä. Kilpailu opiskelijoista on kiihtynyt: vuosituhannen vaihteen molemmin puolin koulunsa aloitti aiempaa pienempi ikäluokka, mikä on alkanut näkyä toisen ja korkea-asteen koulutukseen hakeutuvien ikäluokkien supistumisena. Samaan aikaan opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitteena on edelleen lisätä koulutukseen hakeutuvien määrää.

Viikko sitten avattu vaasanseutu.fi on yhdistänyt kolme korkeakoulujen yhteistä verkkosivustoa ja toimii nyt alustana kaupungin ja korkeakoulujen yhteiselle yhteishakukampanjalle. Kampanjakokonaisuus koostuu digitaalisesta markkinoinnista (Facebook, Youtube, Google-hakusanamainonta) ja elokuvateatterimainonnasta, ja sen lasketaan tavoittavan kohderyhmä varsin kattavasti. Kampanjassa hyödynnettävän filmin päätähtenä on Yrkeshögskolan Novian näyttämötaiteen opiskelija, Anna Högström, joka otti mielellään haasteen vastaan ja toimii nyt kotikaupunkinsa opiskelijakasvona.

Vaasan korkeakoulut ovat jo usean vuoden ajan tehneet yhteisiä markkinointiponnistuksia. Opiskelupaikkakunnalla on nuoren hakupäätökselle suuri merkitys, ja Vaasan seudun korkeakoulut ovatkin löytäneet yhteisen viestin paikan markkinoinnista. Näin laajamittainen markkinointiyhteistyö on harvinaista ja sivistystoimen johtaja Christina Knookala kiitteleekin osapuolia Vaasan korkeakoulukaupunkistatuksen tukemisesta. Seudun elinvoiman ja yritysten kannalta on tärkeää, että Vaasan korkeakoulut saavat yhteishaussa hyviä hakijoita.  

Opiskeluvaasa.jpg

Kuvassa vasemmalta: vaasalaisten korkeakoulujen uuden videon päätähti, Novian näyttämötaiteen opiskelija Anna Högström, Vasekin viestintäpäällikkö Suvi Markko sekä Vaasan yliopiston rehtori Suvi Ronkainen.

Lisätietoja:

- viestintäpäällikkö Suvi Markko, VASEK, suvi.markko@vasek.fi, 050 534 1911  
- viestintäpäällikkö Maria Mäkelä, Vaasan yliopisto, maria.makela@uva.fi, 044 712 3069
- markkinointipäällikkö Rita Kuha, Vaasan kaupunki, rita.kuha@vaasa.fi, 0400 424 906

Vaasan korkeakouluja ovat Vaasan yliopisto, Åbo Akademi, Hanken Svenska handelshögskolan, Vaasan ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta. Korkeakoulujen kärkialoja ovat kansainvälinen liiketoimintaosaaminen ja energiatekniikka, mikä pohjautuu Vaasan asemaan Pohjoismaiden suurimpana energiateknologian keskittymänä. Korkeakoulujen vahvuuksia ovat lisäksi tutkintojen monipuolisuus, monikielisyys ja kansainvälisyys: koulutusohjelmia on tarjolla yli 30 suomen, ruotsin ja englannin kielellä ja kansainvälinen opiskelija- ja tutkijavaihto on vilkasta.

Back