Uni askarrutti Hyvinvointiviikolla

Posted on 2015-11-02 10:57:35 EET.

Opiskelijakunta VAMOK järjesti jo perinteeksi muodostuneen hyvinvointitapahtuman lokakuun viimeisellä viikolla. Viikon aikana muun muassa taukojumpattiin, kiipeiltiin, ommeltiin haalarimerkkejä ja vietettiin mukavaa aikaa yhdessä. Lisäksi molemmilla kampuksilla oli terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä esittelypisteitä, joilla oli mahdollista käydä keskustelemassa mieltä askarruttavista asioista yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

VAMKin terveydenhoitajat Hanna-Mari Joutsen ja Jenni Lehtinen kertoivat unen tärkeydestä. Opiskelijoita askarrutti muun muassa unen sopiva määrä, ja onko päiväunien nukkuminen suositeltavaa.

- Nukkuminen on yksilöllistä, toiselle riittää vähempikin. Jos aamulla herää suhteellisen virkeänä ja jaksaa ilman väsähtämistä koko päivän ja illan, tietää, että nukkuu sopivasti, kertoo Hanna-Mari Joutsen.

Myöskään liian pitkiä unia ei suositella. Ne voivat pahimmillaan aiheuttaa yhtä tokkuraisen olotilan kuin lyhyeksi jääneet unet.

- Poikkeustilat nukkumisessa silloin tällöin ovat ok, mutta koko unirytmi ei saisi olla pelkästään poikkeustilaa, muistuttaa Joutsen.

Lue lisää unesta ja nukahtamisesta.

www_terveydenhoitajat.jpg

Terveydenhoitajat Jenni Lehtinen ja Hanna-Mari Joutsen pitävät Hyvinvointiviikkoa hyvänä keinona lisätä tietoisuutta terveyteen liittyvistä asioista.

www_mittaus.jpg

Opiskelijat pääsivät testaamaan puristusvoimaa, joka on tutkijoiden mukaan hyvä fyysisen lihaskunnon mittari.

www_hammashoito2.jpg

Terveystorilla oli muun muassa hampaiden hoitoon, seksuaaliterveyteen ja tupakointiin liittyviä esittelypisteitä.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Back