Tervetuloa VAMKiin uudet opiskelijat!

Posted on 2015-09-01 10:52:53 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat aloittavat opiskelutaipaleensa tänään. Ensimmäisenä koulupäivänä tutorit ovat ottamassa vastaan uusia opiskelijoita ja auttavat muutenkin opiskelun alkutaipaleella.

www_tuutorit.jpg

Tutorit ovat tiiviisti uusien opiskelijoiden tukena ensimmäisinä koulupäivinä.

Ensimmäisien päivien ohjelmaan kuuluu muun muassa VAMKin tiloihin, opettajiin, kaupunkiin sekä opiskelukavereihin tutustumista.

- Jokaiselle päivälle on suunniteltu mukavaa ohjelmaa. Huomenna juhlitaan myös lukuvuoden avajaisia Vaasan torilla, kertoo tutorina toimiva konetekniikan opiskelija Juho Rantala.

Kaunis ja sopivan kokoinen opiskelukaupunki saa kehuja Rantalalta.

- Vaasassa on paljon opiskelijoita ja kansainvälinen meininki, joten seuraa ja tekemistä löytyy, Rantala lupaa.

Myös tutorit Sanna Lähdesniemi, Milja Paananen ja Martin Saareoks kehottavat ensimmäisen vuoden opiskelijoita ottamaan kaiken irti opiskeluajasta.

- Kannattaa nauttia tästä elämänvaiheesta. Tämä on varmasti elämän parasta aikaa, kiteyttävät tulevat insinöörit.

www_tekniikan-tutorit.jpg

Sanna Lähdesniemi, Juho Rantala, Milja Paananen ja Martin Saareoks toivottavat ensimmäisen vuoden opiskelijat tervetulleiksi VAMKiin ja kehottavat rohkeasti lähtemään mukaan yhteisiin rientoihin.

Opetus keskittyy Palosaaren kampukselle

Syksystä lähtien Palosaaren kampuksella riittää vipinää, kun VAMKin tekniikan ja tietojenkäsittelyn opiskelijoiden lisäksi liiketalouden ja sosiaalialan opiskelijat aloittavat opintonsa Wolffintie 30 -kiinteistössä. Tällä hetkellä remontissa olevan kiinteistön peruskorjaus valmistuu loppuvuodesta 2015.

Palosaaren kampuksella on parhaillaan menossa myös sosiaali- ja terveysalan AMK-opetukseen tarkoitetun Medibothnian rakennustyöt. Koko Vaasan ammattikorkeakoulun toiminta keskittyy Palosaaren kampukselle vuoteen 2017 mennessä, mihin asti hoitotyön ja terveydenhoitotyön opiskelijat ahkeroivat Raastuvankadun kampuksella.

www_uudet-opiskelijat2.jpg

Tänä vuonna opintonsa aloittaa 587 opiskelijaa yhteensä kymmenessä suomenkielisessä nuorten koulutuksessa. Englanninkielisissä koulutuksissa aloittaa 100 opiskelijaa, joista valtaosa on kansainvälisiä opiskelijoita.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Back