Tervetuloa kuulemaan opiskelijoiden Muistikaveritoiminnasta Muistiviikon seminaariin 20.9.

Posted on 2018-09-14 13:57:15 EEST.

Pohjanmaan Muistiluotsi viettää ensi viikolla Muistiviikkoa - Anne ja Pauli rohkaisevat omilla koskettavilla tarinoillaan Muistiviikon juhlapäivässä

Paikka: torstaina 20.9.2018 klo 13-16
Aika: Iso seurakuntasali, Koulukatu 28, Vaasa.

Ensi viikolla pidettävän Muistiviikon teemana on Muistiystävällisiä tekoja. Muistiviikon juhlapäivä tarjoaa hienoja esimerkkejä muistiystävällisistä teoista, joiden tekemiseen meillä jokaisella on mahdollisuus. Näistä sekä osallistumisen tärkeydestä kuullaan mm. Annen ja Paulin puheissa. Vaasan ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Regina Nurmi kertoo puolestaan Pohjanmaan Muistiluotsin Muistikaveritoiminnasta osana hoitajaopintoja. Pohjanmaan Muistiluotsi kouluttaa hoitajaopiskelijoita Muistikavereiksi, jotka vierailevat muistiperheessä. Yhteistyössä ovat mukana VAMK, VAMIA sekä Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoito. Juhlapuheen pitää Matti Paloneva, ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen kunnioittaa juhlaa videotervehdyksen muodossa. Koko ohjelma liitteenä (pdf).

Pohjanmaan Muistiluotsi haluaa Muistiviikon juhlapäivän ohjelmalla tarjota tarinoita elävästä elämästä.

-Rohkeat ja upeat puhujamme Anne ja Pauli omat tarinansa jakamalla rohkaisevat muita samassa tilanteessa olevia ihmisiä, kertoo Vaasan seudun Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Pitkänen.

-Elämä on edelleen hyvää ja omannäköistä – sairaudesta huolimatta. Tätä tukee myös Pohjanmaan Muistiluotsin toiminta, jatkaa Pitkänen.

Muistiviikolla tarjolla on myös ruotsinkielinen seminaari Muistiystävällinen Pohjanmaa, jonka Pohjanmaan Muistiluotsi järjestää yhteistyössä Muistiliiton kanssa. Seminaari tarjoaa luentoja ja tietoiskuja muistiystävällisyydestä sekä muistisairaan kunnioittavasta kohtaamisesta. Seminaarin avauspuheenvuoron pitää Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Kaikkiin tilaisuuksiin voi ilmoittautua täällä: www.muistiminne.fi/Etusivu

Muistiviikko on muistisairaiden oma viikko, jota vietetään ympäri Suomen viikolla 38 Maailman Alzheimer-päivän yhteydessä. Suomessa arvioidaan olevan yhteensä noin 193 000 muistisairasta ihmistä. Vuosittain noin 14 500 yli 64-vuotiasta sairastuu etenevään muistisairauteen. Suomessa on noin 7000 alle 65-vuotiasta muistisairauteen sairastunutta henkilöä, ja yli 400 000 työikäistä, jotka kokevat pitkään jatkuneita tai useasti esiintyviä muistiinsa liittyviä ongelmia.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Hanna Pitkänen, puh: 044 345 0591, hanna.pitkanen@muistiminne.fi
Vaasan seudun Muistiyhdistys ry / Pohjanmaan Muistiluotsi

Puheenjohtaja Regina Nurmi, puh: 0400 113 957, regina.nurmi@vamk.fi
Vaasan seudun Muistiyhdistys ry
 
Pohjanmaan Muistiluotsi on asiantuntija- ja tukikeskus, jonka kohderyhmään kuuluvat muistisairaat ihmiset ja heidän läheisensä. Pohjanmaan Muistiluotsin toimintakokonaisuuksia ovat asiakastyö, vapaaehtoistoiminta sekä vaikuttaminen ja verkostot. Pohjanmaan Muistiluotsia hallinnoi Vaasan seudun Muistiyhdistys, ja toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Back