Technobothnia tutuksi yläkoululaisille

Posted on 2014-09-17 10:35:13 EEST.

Merenkurkun koulun yhdeksännen luokan oppilaita saapui tutustumaan VAMKin, Vaasan yliopiston ja Novian yhteiseen tutkimuslaboratorio Technobothniaan keskiviikkona 10.9.

Vierailu oli osa Tekno-TET -konseptia, jossa yläkoululaiset perehtyvät tekniikan alan koulutuksiin, jatkokoulutukseen ja työelämään. Technobothnian lisäksi oppilaat vierailivat viikon aikana Vaasan ammattiopistossa, Vaconilla, ABB:llä ja Wärtsilässä.

Syksyn 2104 aikana Tekno-TET:iin osallistuu oppilaita yhteensä seitsemästä seudun eri yläkoulusta.

Merenkurkun ysit.jpg

Technobothniassa Merenkurkun koulun yhdeksäsluokkalaiset saivat kuulla, miten VAMKissa opiskellaan tekniikkaa, ja mitä insinöörin työpäivään kuuluu.

Merja ja Anna.jpg

VAMKin oppilaitoskoordinaattori Merja Salomäki-Jurkka (vas.) oli vastaanottamassa vieraita. Technobothnian tuoreen koordinaattorin Anna Kietzin mielestä on hienoa, että tekniikan opiskeluun ja ammatteihin on mahdollista tutustua jo yläkoulussa.

Konelaboratorio.jpg

VAMKin konetekniikan laboratoriossa Osku Hirvonen (oik.) vinkkasi, mitä työnantajat erityisesti odottavat vastavalmistuneilta insinööreiltä: tiimityö- ja dokumentointitaitoja sekä projektiosaamista.

Konelaboratorio robotti.jpg

VAMKin tekniikan opetus on käytännönläheistä; asioita opitaan tekemällä, jolloin monimutkaiset teoriatkin sisäistetään paremmin. Opetuksessa hyödynnettävät laitteet ovat samoja, mitä yrityksissä käytetään.

Kuvat: Eliina Salmela

Back