Tanssiteos opasti opiskelijoita kierrätyksen pariin

Posted on 2018-01-30 16:01:28 EET.

Tiistaina 30.1. VAMKin opiskelijat pääsivät ihan erilaiselle oppitunnille: vaasalainen Malviniemi Company esitti opiskelijoille monitaiteellisen esityksen kierrätyksestä ja ihmisen suhteesta luontoon. Teoksessa kokonaisuus luotiin musiikilla, nykytanssilla ja valoilla.

kuva4_450.jpg

Pollution on teos, jossa elävällä musiikilla, äänillä, tanssilla ja valoilla herätellään yleisön eri aisteja.

Esityksen aluksi koreografi-tanssija Mia Malviniemi sekä säveltäjä-muusikko Ralf Nyqvist
pitivät pienen johdantopuheen, jossa he kertoivat taustatietoa esityksestä. Esityksen jälkeen yhteistyökumppanina toimineen Stormossenin palveluneuvoja Ira Kekarainen piti kierrätykseen liittyvän infon. Myös keskustelulle ja yhteiselle pohdinnalle oli varattu aikaa.

kuva2_450.jpg

Yleisössä oli mukana muun muassa VAMKin energiatekniikan ja ympäristöteknologian opiskelijoita ja opettajia.

kuva1_450.jpg

Juhlasalin ulkopuolella oli Stormossenin neuvontapiste, josta opiskelijat saivat ottaa mukaansa biojätepusseja ja biojäteastian.

Opiskelijoille esitetty Pollution on kolmas osa People -teossarjaa. Toteutuksesta ovat vastanneet säveltäjä Ralf Nyqvist ja tanssitaiteilija Mia Malviniemi. Pollution käsittelee nimensä mukaisesti saastumista. Teoksessa ei oteta kantaa puolesta eikä vastaan, vaan tekijät haluavat nostaa esiin ajassa olevia ilmiöitä ja pohtia, mitä kaikkea saaste voi olla. Mukana on myös industrial -vaikutteita teollisuuden kehittymisestä.

Kuvat: Eliina Salmela

Back