Tällaisia IT-insinöörejä yrityksissä haetaan!

Posted on 2018-03-15 13:28:39 EET.

Minkälaista osaamista valmistuvalla tietotekniikan insinöörillä tulee olla? Tätä pohdittiin keskiviikkona 7.3., kun Etelä-Pohjanmaan kauppakamari ja alueen yritysten edustajia vieraili VAMKissa. Tapaamista isännöi VAMKin tietotekniikan osasto.

Päivän aikana vieraat saivat kattavan katsauksen VAMKin ICT-opetukseen.

- VAMKin opetusta kehitetään yhä enemmän projektimuotoiseksi, jolloin opintoihin kuuluu olennaisena osana aidot yritysprojektit. Näissä opitaan ongelmanratkaisun ja tiimityön lisäksi kommunikointitaitoja, jotka ovat tärkeitä insinöörin ammatissa, koulutuspäällikkö Juha Nieminen kertoi.

EP_kauppakamari2_450.jpg

Juha Nieminen ja johtaja Jorma Tuominen kertoivat vieraille, minkälaista ICT-opetusta VAMKissa on: ”Painopisteemme on älykäs sähkötekniikka, jossa vahva IT-osaaminen on olennaisessa osassa.”

Yritysten edustajat peräänkuuluttivat teknisen osaamisen lisäksi myös valmiutta oppia uutta, hakea tietoa ja ajatella liiketoimintalähtöisesti. Tällaisista IT-osaajista on huutava pula työmarkkinoilla.

- Pelkkä tekniikka, ohjelmointitaidot tai koodaus ei enää riitä, vaan etsimme osaajia, jotka kykenevät keskustelemaan asiakkaiden kanssa. Silti ihan valmis ei tarvitse työuraa aloittaessa olla - kunhan on hyvät valmiudet uuden oppimiseen, tiivisti Jussi-Pekka Kurikka Siili Solutions Oy:stä.

Tapaamisessa keskusteltiin myös yritysyhteistyön tulevaisuudesta.

- Meillä tietotekniikassa on hyviä kokemuksia yritysyhteistyöstä, siitä on parhaimmillaan valtavasti hyötyä niin yritykselle kuin opiskelijoillekin. Se onnistuu, kun molemmat osapuolet panostavat siihen tosissaan, muistutti tietotekniikan yliopettaja Timo Kankaanpää.

EP_kauppakamari1_450.jpg

VAMKin tietotekniikan ja tietojenkäsittelyn opettajat esittäytyivät yrityksille. Vuorossa tietotekniikan yliopettaja Timo Kankaanpää.

Päivän päätteeksi vieraat pääsivät tutustumiskäynnille opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniaan, jossa oppaina toimivat VAMKin tietotekniikan ja Information Technology -koulutusten opettajat. Myös  VAMKin opiskelijoille oli järjestetty ohjelmaa: rekrytointitilaisuudessa opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua alueen työnantajiin ja kuulla, minkälaisiin tehtäviin insinöörejä tällä hetkellä haetaan.

ryhmäkuva_450.jpg

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin ICT-valiokunta ja VAMKin opettajat keskustelivat innokkaasti tulevasta yhteistyöstä. Lopuksi kokoonnuttiin yhteiskuvaan.

EP_kauppakamari3_450.jpg

Opiskelijoille järjestetyssä rektrytointitilaisuudessa oli runsaasti VAMKin tietotekniikan ja Information Technology -koulutusten opiskelijoita.

Jussi-Pekka Kurikka tiivisti osuvasti päivän teeman. Katso video!

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat ja video: Anssi Turunen

Back