Stiftelsen för kunskapsteori och informatik lahjoitti 15 000 euroa VAMKin varainhankintaan

Posted on 2018-02-27 08:44:29 EET.

VAMK sai 15 000 euron lahjoituksen Stiftelsen för kunskapsteori och informatik -säätiöltä. Lahjoituksen luovutti säätiön perustaja Sture Udd torstaina 22. helmikuuta.

- Vahva yrityselämä tarvitsee vahvaa ammattikorkeakoulua. Haastankin kaikki seudun yrittäjät ja yritykset mukaan jollakin summalla tukemaan alueemme korkeakouluja, kehottaa Sture Udd.

Säätiö kohdentaa lahjoituksensa erityisesti VAMKin tekniikan alan koulutukseen.

- Seutu tarvitsee jatkuvasti uusia insinöörejä ja osaamista vastaamaan maailmanlaajuisiin energiahaasteisiin. On tärkeää, että tuemme juuri sitä osaamista, jota alueen työnantajat tarvitsevat, Udd jatkaa.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita.

- On hienoa, että VAMKin koulutusta ja meiltä valmistuvia osaajia arvostetaan. Lahjoittamalla varainhankintaamme yritykset tukevat seudun elinvoimaisuuden säilymistä myös tulevaisuudessa, muistuttaa VAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tauno Kekäle.

Keväästä 2017 lähtien ammattikorkeakouluilla on ollut lupa kerätä varoja vahvistaakseen pääomaansa ja sitä kautta toimintaansa. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

lahjoitus_KUVA_450.jpg

”Haastan kaikki opetusvoimat VAMKissa nostamaan huippuun osaamista ja työintoa tulevaisuuden työpaikoille”, Sture Udd (oikealla) kannustaa vieressään VAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tauno Kekäle.

Lisätietoja:
Tauno Kekäle, rehtori, toimitusjohtaja (VAMK)
puh. 040 076 1619

Sture Udd, säätiön perustaja (Stiftelsen för kunskapsteori och informatik)
puh. 040 900 4141

Back