Sosiaali- ja terveysalan opiskelija! Katso influessarokotusten päivämäärät täältä

Posted on 2018-10-05 13:07:06 EEST.

Hyvä sosiaali- ja terveysalan opiskelija - Suojaa itsesi, läheisesi ja asiakkaasi influenssalta!

Tehokkain suoja influenssaa vastaan on rokote. Ammattikorkeakoulun opiskeluterveydenhuolto järjestää lukuvuoden aikana työharjoitteluun meneville sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ja muille riskiryhmään kuuluville opiskelijoille maksuttomat kausi-influenssarokotustilaisuudet.

Influenssarokotuksen ottamalla suojaat erityisesti ikääntyneitä ja sairaita, joilla influenssarokotusten teho jää selvästi vaillinaiseksi. Suojaat niitä, joiden vastustuskyky on heikentynyt sairauden tai sen hoidon takia. Henkilökunnan rokotukset vähentävät kuolleisuutta etenkin pitkäaikaislaitoksissa ja ikääntyneiden vuode- sekä vanhainkotiosastoilla. Rokottamalla 8 henkilökuntaan kuuluvaa, estetään yksi kuolema. Rokottamalla 5 henkilökuntaan kuuluvaa estetään yksi kliininen tauti. Rokotteen ottamalla et tartuta influenssaa läheisiisi tai työtovereihisi. Autat pitämään yllä riittävää henkilöstön määrää myös epidemian aikana.

Rokotukseen tullaan omaa vuoroa jonottamalla. Tilaisuus sujuu joustavasti, kun kaikki varautuvat mm. pukeutumisen suhteen helposti käsivarret paljaaksi riisuttavaan yläosaan. Rokotusta ei suositella kuumeisen infektion aikana.

Rokotuspäivät:

  • ke 24.10 klo 8.00 – 11.00 ja 12.00 – 15.00 (vain influenssarokotukset, tuolloin ei muita rokotuksia, eikä sairasvastaanottoa)
  • ma 29.10 klo 12.00 – 15.00 (influenssarokotukset + terveysalan opiskelijoiden B-hepatiittirokotukset)
  • ke 31.10 klo 12.00 – 15.00 (influenssarokotukset + terveysalan opiskelijoiden B-hepatiittirokotukset)
  • ma 5.11 klo 12.00 – 15.00 (influenssarokotukset + terveysalan opiskelijoiden B-hepatiittirokotukset)

Lisätietoja:
vamk.opiskeluterveys@vaasa.fi


Back