Roboakatemiassa insinöörin osaaminen haltuun

Posted on 2015-03-03 11:16:39 EET.

VAMKin Roboakatemia on oppimisympäristö, jossa insinööriopiskelijat toteuttavat alueen yritysten toimeksiantoina robotiikkaan liittyviä tutkimuksia ja kehittämistehtäviä. Tekemistä onkin riittänyt.
 
- Lähes 20 konetekniikan neljännen vuosikurssin opiskelijaa on ahertanut puolen vuoden ajan viidessä eri projektissa, lehtori Mika Billing summaa.
 
Roboakatemiassa ratkotaan aitoja teollisuuden toimeksiantoja suunnittelusta toteutukseen ja testaukseen. Prosessin aikana opiskelija saa mahdollisuuden omaksua useita tulevan insinööriammattinsa kompetensseja.
 
- Teknisen osaamisen lisäksi erityisesti sosiaaliset- ja tiimityötaidot korostuvat yhä enemmän: on pystyttävä sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin ja säilyttämään hyvä tekemisen henki, Mika Billing muistuttaa.
 
Opettajatkin oppivat jokaisesta opintototeutuksesta aina uutta.
 
- Opiskelijoilla on jo hyvä vastuunottokyky omasta työstään, mutta jatkossa jokainen ryhmässä saa toimia vuorollaan projektipäällikkönä, Billing lupaa ja toteaa, että joka vuosi tehdäänkin pieniä muutoksia projektinhallinnan parantamiseksi.
 
Roboakatemian vastuulehtoreina toimivat Mika Billing, Juha Hantula ja Pertti Lindberg.

www_roboakatemia_1.jpg

Lehtori Mika Billing ja opiskelija Topi Ylihärsilä valmistelevat demonstraatioita tilaajille. Esittelytilaisuus on näytön paikka myös dokumentoinnin ja raportoinnin hallinnasta.

www_roboakatemia_2.jpg

Opiskelijoilla Juha Sillanpäällä, Kristian Syrjällä, Einari Eskelillä, Antti Kultalahdella ja Topi Ylihärsilällä on syytä hymyyn: puolen vuoden urakka aidoissa teollisuusprojekteissa on takana ja opintosuoritusrekisteri karttui 20 opintopisteen verran rikkaammaksi.

Teksti ja kuvat: Tarja Gromov

Back