Reipas ja kielitaitoinen tiimipelaaja huomataan

Posted on 2015-11-03 12:25:55 EET.

VAMKin liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat saivat vinkkejä työnhakuun ABB:n henkilöstöasiantuntija Heidi Saariselta.

- Jos osaat toimia tiimissä ja itsenäisesti, hallitset hyvin englannin ja olet reipas sekä oma-aloitteinen, sovit erinomaisesti ABB:lle.

Suomen ABB:llä työskentelee lähes 300 tradenomia tai muun kaupallisen koulutuksen omaavaa. Tradenomit työskentelevät tyypillisesti talousosastolla, HR- ja viestintätehtävissä, hankinnassa ja logistiikassa sekä myynnissä ja ostossa.

- Mikäli työ suuressa kansainvälisessä yrityksessä kiinnostaa, kannattaa jo opiskeluaikana hankkia kokemusta SAP-ohjelmasta. Myös venäjän kielen osaajat huomataan, Saarinen sanoo.

ABB palkkaa vuosittain 1000 kesätyöntekijää, joista 450 Vaasaan. Kesätyön jälkeen monet jatkavat yrityksessä opinnäytetyön ja lopulta vakituisen työn parissa.

- Emme ole kiinnostuneita yhden kesän tähdenlennoista. Hyvä tyyppi palkataan mielellään myös tulevina kesinä, joten töihin kannattaa hakeutua jo opintojen alkuvaiheessa, Saarinen vinkkaa.

web_Heidi_Johanna.jpg

ABB:n henkilöstöasiantuntija Heidi Saarinen kertoi opiskelijoille, mitä ominaisuuksia työnhakijalta odotetaan. VAMKissa aikoinaan tradenomiksi opiskellut Johanna Keturi oli mukana kertomassa työstään johdon assistenttina.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Back