Puskala ja Penttala VAMKin vuoden 2015 aikuisopiskelijat

Posted on 2015-11-23 15:33:33 EET.

VAMK on valinnut vuoden 2015 aikuisopiskelijoiksi Markku Puskalan ja Jaana Penttalan.

Vuoden-aikuisopiskelijat-2015.jpg

Palkittujen aikuisopiskelijoiden Jaana Penttalan (toinen vas.) ja Markku Puskalan mukana juhlahumussa olivat ympäristöteknologian lehtori, koulutuspäällikkö Riitta Niemelä (vas.) ja hoitotyön koulutuspäällikkö Regina Nurmi.

Sairaanhoitajaksi VAMKissa opiskeleva Markku Puskala on aiemmalta ammatiltaan ravintolapäällikkö, mutta joutui jättämään työnsä ammattitaudin vuoksi. 17 vuoden kokemus palveluammatista vakuutti Puskalan kuitenkin siitä, että hän haluaa edelleen jatkaa työskentelyä ihmisten parissa. Myös ammatin monipuolisuus ja alan hyvä työtilanne kiehtoi.

- Vaimonikin opiskelee VAMKissa sairaanhoitajaksi, mikä vaatii koko perheeltä ajanhallinnan suunnittelua. Onneksi voimme myös tukea toisiamme opiskeluissa, ja koulutehtävätkin valmistuvat kätevästi lasten läksyjen kanssa samaan aikaan, nauraa Puskala.

Pitkä työhistoria samoissa tehtävissä ei enää antanut Jaana Penttalalle kaivattuja haasteita, joten uusi tutkinto alkoi siintää mielessä. Insinööriksi opiskelu mahdollisti uuden työpolun saman työnantajan palveluksessa, joten oli helppo päätös aloittaa ympäristöteknologian opinnot VAMKissa.

- Kypsemmällä iällä opiskellessa asioiden omaksumiseen voi mennä hieman enemmän aikaa, mutta kertynyt elämänkokemus ja yleistietämys auttavat kirimään nuorempia kiinni, kertoo Penttala.

Vaikka työn ja opiskelun yhteensovittaminen on vaatinut Penttalalta harjoittelua, on ajatus siitä, että opiskelu kestää vain tietyn ajan, helpottanut valintojen tekemistä. Penttala kiittelee myös työnantajaansa, joka on tukenut opiskelua.

Molemmat palkitut aikuisopiskelijat antavat tunnustusta myös omille opiskeluryhmilleen.

- Oma ryhmäni on todella mahtava, ja ryhmämme henki on loistava. Ilman ryhmän tukea en välttämättä olisi ollut yhtä motivoitunut opiskelemaan, kiittelee Puskala.

Vuoden 2015 aikuisopiskelijat palkittiin Knowhow-messuilla 18.11. pidetyssä tilaisuudessa.

Teksti: Eliina Salmela
Kuva: Merja Salomäki-Jurkka

Back