Pohjoismaisia kumppaneita vierailulla hoitotyön osastolla

Posted on 2015-09-25 09:58:06 EEST.

Hoitotyön osasto sai tällä viikolla vieraita naapurimaista, kun kollegoita Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta saapui VAMKiin yhteisen Nordhelse-verkoston tapaamiseen.

Nordhelse1.jpg

Tapaamiseen osallistuivat (takana vas.) Randi Kontni, Björg Aasen, Lars André Olsen ja Ingrid Weiber sekä (edessä vas.) Eva Westergren, Ann-Lisbet Aune, Anne Wähä ja Ann-Marie Suvisaari.

Kolmipäiväisellä vierailulla keskusteltiin muun muassa yhteistyömuodoista. Verkosto järjestää opettajille suunniteltuja workshop-tapaamisia, joilla luodaan ammattilaisista koostuvia verkostoja eri partnerikorkeakoulujen välille.

- Tähän mennessä olemme järjestäneet kolme eri teemoja käsittelevää workshop-tapaamista, joissa on ollut mukana 1-2 opettajaa kustakin korkeakoulusta. Seuraavaan workshopiin otetaan mahdollisesti myös opiskelijoita mukaan, kertoo tapaamisen järjestelyistä vastannut lehtori Anne Wähä VAMKista.

Nordhelse-verkostossa on aktiivista opiskelijavaihtoa, lisäksi opiskelijat pääsevät yhteistyön myötä tekemään kliinisen harjoittelun jaksoja toisissa Pohjoismaissa.

- Pohjoismaisessa vaihdossa olleet opiskelijamme ovat kokeneet sen hyvin mielekkäänä ja opettavaisena. Vaihdossa ei opita vain kieli- ja viestintätaitoja, vaan se on myös muuta ammattitaitoa kohentavaa, sanoo Wähä.

Ensi vuonna verkosto tapaa Ålesundissa, Norjassa.

- Pohjoismaissa aika moni asia toimii samankaltaisesti, mutta erojakin on, ja siinä voimme oppia toinen toisiltamme, iloitsee Wähä.

Nordhelse2.jpg

Nordhelse-verkoston toiminnasta hyötyvät niin opiskelijat kuin opettajatkin.

Nordhelse3.jpg

Verkoston tapaamiset ovat aina olleet antoisia ja mukavia, vaikka keskusteltavia asioita on paljon.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Anne Wähä

Back