Nao ja nukkekoti ihastuttivat Senaatintorilla

Posted on 2015-06-16 11:56:13 EEST.

VAMKin insinöörikoulutuksia esiteltiin Pop-Up Pohjanmaa -tapahtumassa Helsingin Senaatintorilla 11. - 13. kesäkuuta. Yrkeshögskolan Novian ja Vaasan yliopiston kanssa yhteisesti toteutettu Technobothnia-kontti herätti runsaasti kiinnostusta, ja vierailijat tutustuivat mielenkiinnolla esillä olleisiin tekniikan demoihin. Suosituimmat vetonaulat olivat Nao-humanoidirobotti, automatisoitu nukkekoti sekä 3D-tulostin.

Web_7.jpg

Helsingin Senaatintori kylpi vaasalaiseen tyyliin auringossa koko tapahtuman ajan.

Web_2_2.jpg

Laboratorioinsinööri Osku Hirvonen 3D-tulostimen kimpussa. Tulostimella valmistetaan tuotteiden prototyyppejä, joita opiskelijat ovat suunnitelleet ja mallintaneet. 

Web_5.jpg

Automatisoitu nukkekoti havainnollisti kuinka taloja tulevaisuudessa rakennetaan. Muun muassa valaistus, lukitus- ja murtohälytysjärjestelmä sekä ilmastointi ovat automatisoituja, ja niitä voi ohjailla myös mobiililla. Automatiikan opiskelu sisältyy olennaisena osana vaasalaisten korkeakoulujen insinööriopintoihin.

Web_6.jpg

Technobothnia-kontti oli yksi Pop-up Pohjanmaa -tapahtuman vetonauloista.

Web_1.jpg

Humanoidirobotti Nao oli sekä pienten että isojen tapahtumavieraiden mieleen. Projekti-insinööri Timo Rinne esitteli Naon toimintoja.

Web_4.jpg

Senaatintorilla esiteltiin muun muassa seudun urheilu- ja työllistymismahdollisuuksia.

Web_3_3.jpg

 

Teksti ja kuvat: Sari Mäkisalo

Back