Miltä näytti VAMKin vuosi 2017?

Posted on 2018-01-03 14:13:14 EET.

VAMKin vuosi 2017 käynnistyi mukavissa merkeissä, kun englanninkielisten koulutusten hakijamäärät ylsivät kärkisijoille valtakunnallisesti.

Lisää huippuhetkiä koettiin, kun VAMKin ja SeAMKin yhteinen projektiosaamisen koulutus palkittiin vuoden akateemisena projektitekona. Myös uusi akkuosaajien koulutus otettiin seudulla ilolla vastaan.

lottasaarikoski_beatataijala_450-002.jpg

Lotta Saarikoski ja Beata Taijala palkittiin projektiosaamisen koulutuksesta.

VAMKin ja ylipiston insinööriopiskelijat kilvoittelivat kymppitonnista Snöörit -reality-sarjassa, jossa voiton vei VAMKin sähkötekniikan opiskelija Santeri Nyrönen. Hyvä pistettiin myös kiertämään: vaasalaiset osallistuivat innokkaasti VAMKin opiskelijoiden järjestämään joulukeräykseen, jolla tuettiin vähävaraisten perheiden joulunviettoa.

joulukerays2_vamk_450.jpg

Joulukeräys sai vaasalaiset liikkeelle.

Kansainvälistä meininkiä

VAMKissa vieraili jälleen opiskelijoita ja opettajia yhteistyökouluista ympäri maailmaa. Vieraita kävi muun muassa Tanskasta, Belgiasta ja Ruotsista.

Myös ulkomailla käytiin tutustumassa muiden korkeakoulujen opiskelijoihin ja opettajakollegoihin: Saksassa ja Tanskassa kartutettiin kielitaidon lisäksi  uutta osaamista ja tiimitaitoja.

Lukuisia entisiä opiskelijoita kävi VAMKissa vierailuilla, muisteloja kuultiin jopa 50 vuoden takaa!

tb_vierailu_3_450.jpg

Insinööriopiskelijoita vuosimallia 1967.

Verkkoja vesille

Opiskelijat pääsivät treenaamaan taitojaan yhdessä työnantajien kanssa erilaissa projekteissa ja hankkeissa: liiketalouden opiskelijat sovelsivat uutta jäljitysteknologiaa ja tietotekniikassa tehtiin prototyyppejä vaasalaisille yrityksille.

VAMKin opiskelijat pääsivät kokeilemaan myös kansainvälisten myyntimessujen suunnittelua, tandemia, hengenpelastusta ja tuunaamaan skoottereita.

inttrade2017_3.jpg

Liiketalouden opiskelijoiden myyntitreeniä englanniksi.

IT-yritykset kävivät esittäytymässä VAMKin opiskelijoille ja jakoivat samalla ilosanomaa alan hyvästä työllisyystilanteesta. Myös alan opiskelijat esittelivät osaamistaan opettajien järjestämässä IT-iltapäivässä.

Prima Powerin kanssa jatkettiin hedelmällistä yhteistyötä vuonna 2017. ”Erittäin fiksuja ja aktiivisia opiskelijoita”, kiiteltiin myös Citeciltä, kun VAMKin opiskelijat verkostoituvat tulevien työnantajien kanssa.

Huippuseminaareja ja asiantuntijoita

Vaasalaiset korkeakoulut isännöivät korkeakoulujen kansainvälisiä kevätpäiviä toukokuussa. Valtakunnallisten opintoasianpäivien isännöinti oli vastaavasti vuorossa marraskuussa.

Myös erilaiset seminaarit vetivät väkeä ja kansainvälisiä huippuasiantuntijoita VAMKiin. Suomen tunnetuin filosofi sai vaasalaiset kiinnostumaan robotiikasta!

saarinen_450.jpg

Esa Saarinen luennoi robotiikan inhimillisyydestä VAMKissa.

Yhdessä enemmän

VAMK ja Novia pistivät hynttyyt yhteen ja esittäytyivät kaupunkilaisille Rewell Centerissä helmikuussa. Myös yhteisen Alere-oppimiskeskuksen avajaisia juhlittiin huhtikuussa.

VAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen ponnistus Lukiopäivä houkutteli jälleen Länsi-Suomen lukiolaisia merikampukselle. Yhdessä muiden vaasalaisten korkeakoulujen kanssa esittäydyttiin Suomen suurimmilla koulutusmessuilla Helsingissä.

studia4_450.jpg

Studiassa Vaasan kaupunki ja korkeakoulut esittäytyivät yhdessä 15 000 lukiolaiselle.

Arjessa myös juhlittiin

Opetuksen huippuja juhlistettiin lukuvuoden päätteeksi. Uusien opiskelijoiden ehkäpä ikimuistoisin hetki koettiin lukuvuoden avajaisissa, jossa saksalaisen dance-yhtyeen keikka sai haalarikansan keinumaan.

Ensimmäisiä haavahoitajiksi valmistuvia opiskelijoita juhlistettiin syyskuussa, ja satavuotiaan kotimaan vuoro oli olla juhlittavana 6.12.

vamkstaff_450.jpg

Suomelle skoolattiin itsenäisyyspäivän aattona.

avajaiset5_450.jpg

Tervetuloa vuosi 2018!

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: VAMK viestintä

Back