Mikä ihmeen energiaklusteri?

Posted on 2015-10-28 13:05:29 EET.

Vaasan lyseon lukion ensimmäisen vuoden oppilaat tutustuivat opetuslaboratorio Technobothniaan tiistaina 27.10.

Vierailu oli osa Vaasan seudun kouluille parhaillaan kehitettävää energiastrategiaa, jossa koululaiset perehtyvät teknologiateollisuuteen ja paikallisiin yrityksiin. Tavoitteena on sisällyttää energia ja energiaklusteri opintosuunnitelmaan siten, että se on luonnollinen osa oppimista esikoulusta lähtien.

- Yllätys oli, että insinöörit voivat tehdä niin monenlaisia töitä. Muutenkin insinöörin ammatti hahmottuu nyt paremmin, kiittelivät lukiolaiset vierailun jälkeen.

Energiapäiväksi nimetyn tapahtuman tiimoilta Technobothniassa vieraillut ryhmä kävi tutustumassa lisäksi ohjelmistotalo Wapiceen.

- Tietotekniikkainsinöörin työtehtävät kiinnostavat, paljasti ensimmäistä vuotta Vaasan lyseon lukiota käyvä Jirawat Matchim.

Vaasan seudulla on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä EnergyVaasa. Keskittymän 140 yritystä vievät tuotteita ja ratkaisuja kaikkialle maailmaan ja kotiuttavat merkittävän osan maailmalla tehtävistä energiainvestoinneista Suomeen. EnergyVaasa vastaa kolmanneksesta koko Suomen energiateknologiaviennistä ja työllistää neljänneksen koko alan työvoimasta.

www_lyska_oppilaat.jpg

Vaasan lyseon lukion ja Vasa Gymnasiumin juniorit ovat tällä viikolla tutustuneet Vaasan seudun energiaklusterin yrityksiin. Koordinaattori Anna Kietz (edessä) toimi emäntänä Technobothniassa.

www_mika_robo.jpg

Vauhdikasta päivää täydensivät Vaasan eri yläkouluista saapuneet robokurssilaiset, jotka saivat VAMKin lehtorin Mika Billingin johdolla tuntumaa robotiikan saloihin.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Merja Salomäki-Jurkka

Back