Margitin marraskuun tarinassa vinkkejä opintojen vauhdittamiseen

Posted on 2015-12-03 08:44:56 EET.

VAMKin Foorumin marraskuun tarinan kynäili liiketalouden yliopettaja Margit Mannila. Mannila nosti julkaisussaan Miten opintoja voi nopeuttaa, jos haluaa? esimerkiksi oikeustradenomiksi opiskelevan Antin, joka kertoo omalta osaltaan vinkkejä opintojen tavoitteelliseen suorittamiseen ja nopeuttamiseen. Mannilan inspiroivan ja kannustavan tekstin voi lukea hänen blogistaan täältä.

- Opiskeluun pätevät samat säännöt kuin vaikkapa lihasten kasvattamiseen kuntosalilla: pikavoittoja ei ole. Opettaja ei voi tehdä työtä opiskelijan puolesta, vaan hyvät tulokset vaativat aina omaa paneutumista ja ahkerointia, muistuttaa Mannila.

Muun muassa yrittäjyyttä ja yritysoikeutta opettava Mannila iloitsee aina, kun huomaa, että opiskelijan sisäistä yrittäjyyttä henkivä asenne välittyy oppimispäiväkirjoista.

- On ollut hienoa huomata, miten asia on oivallettu, ja sitä kautta kasvettu henkisesti. Opettajan tehtävä onkin viedä opiskelija välillä myös epämukavuusalueelle, jolloin aitoa oppimista ja kehitystä voi tapahtua, kertoo Mannila.

Foorumilla VAMKilaiset voivat jakaa arjestaan tarinoita, mutta myös hyväntuulinen fiilistely on tervetullutta. Paras tarina palkitaan kuukausittain!

Kerro tarinasi osoitteessa: https://whatthe.vamk.fi/

www_Mannila.jpg

Margit Mannila on aloittanut bloggaamisen jo 10 vuotta sitten. Mannilan ajatuksia muun muassa yrittäjyydestä ja opettajuudesta luetaan Harvardissa asti.

Teksti ja kuva: Eliina Salmela

Back