Kymmenes Lukiopäivä toi 1800 vierasta Suomen kauneimmalle kampukselle

Posted on 2018-10-11 17:30:24 EEST.

VAMK ja Vaasan yliopisto järjestivät yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman Palosaaren kampuksella jo kymmenettä kertaa. Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään tuli tänä vuonna 1800 vierasta.

- Ryhmiä tuli yhteensä 34 lukiosta muun muassa Järviseudulta, Pietarsaaren ja Kokkolan seudulta, Seinäjoen ympäristöstä ja muualta Etelä-Pohjanmaalta sekä Porista, kertoo Eva Sundell VAMKin markkinoinnista.

Iida_ja_Fanni_610.jpg

Ylistaron lukiolaiset Iida ja Fanni kehuivat kaunista kampusta ja hyvää tunnelmaa: "Kiva, kun opiskelijat itse kertovat opinnoista."

Lukiopäivässä esitellään korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla. Yhteiset koulutusmessut pidettiin sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Aleren Torilla. Lisäksi tarjolla oli VAMKin ja yliopiston opettajien pitämiä miniluentoja. Päivän aikana lukiolaiset saivat tietoa myös Vaasasta, asumisesta, vapaa-ajasta ja työelämästä.

- Suomen kauneimmaksikin kehuttua kampusta kelpaa esitellä: 10 000 opiskelijan kampuksella on ajanmukaiset oppimistilat, erinomaiset opiskelijapalvelut ja kansainvälistä tunnelmaa, mainitsee Sundell.

Lukiopäivä017_610.jpg

Lukiolaiset saivat tutustua muun muassa tekoälyyn Technobothniassa.

Tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa oli lukuisia toiminnallisia pisteitä, joissa pääsi esimerkiksi tutustumaan NAO-humanoidirobotteihin, polkemaan energiaa sähköpyörällä, ohjaamaan teollisuusrobottia tai ihmettelemään 3D-tulostuksen mahdollisuuksia.

Lukiopäivä005_610.jpg

VAMKin ja VY:n opiskelijaedustajat; Laihialta kotoisin oleva Juuso Hautala ja espoolainen Sini Tervo kehuivat kilvan Vaasaa opiskelijakaupunkina: "Yhtään päivää en ole katunut, että tänne päätin lähteä."

Lukiopäivä043_610.jpg

Aloitustilaisuuden jälkeen lukiolaiset pääsivät kiertelemään messuilla ja kyselemään opinnoista asiantuntijoilta ja korkeakouluopiskelijoilta.

Kuvat: Anssi Turunen, Eliina Salmela

 

Back