Korkeakoulujen Vaasa Campus Festival oli ennennäkemätön yhteisponnistus

Posted on 2018-09-06 10:05:15 EEST.

Uusi lukuvuosi käynnistyi ennennäkemättömästi, kun VAMK, Vaasan yliopisto ja Yrkeshögskolan Novia järjestivät yhteisenä lahjana vaasalaisille Vaasa Campus Festival -tapahtuman keskiviikkona 5.9.

Illan aikana Suomen kauneimmaksikin kehutulla kampuksella esiintyi joukko tunnettuja kotimaisia artisteja. Lavalle nousivat Mira Luoti, Spekti, Teflon Brothers, Hovimuusikko Ilkka, Dj Mista S sekä trio Yön Polte, jonka muodostavat Stig, Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu. Tapahtuman promoottorina toimi VAMKin oma kasvatti Tommi Mäki.

Festivaaleille olivat tervetulleita korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilöstön lisäksi myös kaikki kaupunkilaiset. Tapahtuma oli ainutlaatuinen, sillä vastaavaa tapahtumaa ei ole Suomessa aiemmin järjestetty.

vaasacampusfestival_610.jpg

Haalarikansa nautti festivaalitunnelmasta.

rehtorit_610.jpg

Kolmen korkeakoulun rehtorit Tauno Kekäle, Örjan Andersson ja Jari Kuusisto sekä kaupungin sivistystoimenjohtaja Christina Knookala toivottivat opiskelijat tervetulleiksi Suomen parhaaseen opiskelijakaupunkiin.

vaasacampusfestival1_610.jpg

Järjestäjän mukaan festarikansaa oli parhaimmillaan jopa 4000.

kampusfestarit_2000x300034_610.jpg

Mira Luoti sai kansan keinumaan.

kampusfestarit26-2000x3000_610.jpg

Yleisö osasi Spektin biisit ulkoa.

kampusfestarit_610.jpg

Teflon Brothers kruunasi illan.

Yhdessä alueen eduksi

Vaasa Campus Festival oli kolmen vaasalaisen korkeakoulun yhteisponnistus. Ajatuksena oli tutustuttaa kaupunkilaiset vaasalaiseen korkeakoulutukseen ja Palosaaren korkeakoulukampukseen.

Vaasalaiset korkeakoulut tekevät edistyksellistä yhteistyötä: yhteisiä panostuksia ovat muun muassa korkeakoulujen tiedekirjasto Tritonia, opetuslaboratorio Technobothnia, kampuksen ravintolapalvelut sekä lukuisat vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Yhteistyötä tehdään myös opetuksessa, turvallisuusasioissa ja opiskelijarekrytoinnissa.

Korkeakoulutus on Vaasan tunnettuuden ja vetovoiman keskeinen edistäjä. Vaasassa joka viides vastaantulija on opiskelija: Palosaaren kampuksella opiskelee n. 10 000 opiskelijaa, ja kaiken kaikkiaan opiskelijoita Vaasassa on yli 12 000. Henkilöstöä korkeakouluissa on lähes tuhat.

Kuvat: Satu Aaltonen, Eliina Salmela

Back