Konetekniikan parhaat projektikonseptit valittiin

Posted on 2015-01-26 14:55:51 EET.

VAMKin konetekniikan kolmannen vuoden monimuoto- ja päiväopiskelijat aloittivat viime syksynä mittavan tuotekehitysprojektin levytyökoneisiin ja -järjestelmiin erikoistuneen Prima Powerin kanssa.

- Prima Power hakee ennakkoluulottomasti uusia ideoita myös opiskelijoille suunnatuilla kilpailuilla, joita olemme yhdessä järjestäneet jo useaan otteeseen eri aihepiireistä. Haasteet ovat todellisia ja yritys on kovilla panoksilla mukana, mikä motivoi opiskelijoita huimiin suorituksiin, iloitsee lehtori Juha Hantula.

Tiivistä yritysmentorointia

Opiskelijat ideoivat ja konseptoivat yrityksen ajankohtaisia tuotekehityskohteita ja saivat mahdollisuuden tuoda uutta näkökulmaa yrityksen tuotekehitykseen.

Jokaisen ryhmän tuli synnyttää kolme vaihtoehtoista konseptia, joista valittiin yhden tai useamman risteymä lopullisen kilpailukonseptin muodostamiseen. Opiskelijatiimit saivat syksyn mittaan täyden tuen opettajiltaan sekä Prima Powerin tuotekehityksessä työskenteleviltä mentoreiltaan. Tiimit tutustuivat yrityksen toimintaan ja sen todelliseen ideointi- ja konseptityöskentelyyn.

Muotoilullista insinööriosaamista

Opetus sisälsi myös luovaa työskentelyä Muotoilukeskus Muovassa, jossa paneuduttiin erilaisiin muotoilussa käytettäviin ideointi-, havainnointi-, tiedonkeruu- ja visualisointimenetelmiin sekä käyttäjälähtöisen tuotekehitykseen. Uudenlaiset ideointimenetelmät, erilainen opetus ja luova opetustila vapauttivat pureutumaan tehtäviin innovatiivisesti ja synnyttivät ennakkoluulottomia ajatuksia ja ideoita.  

Hyvä kiertämään

Ennen palkitsemista työt väliarvioitiin kahdesti, palkitsemiskriteereinä olivat lisäksi innovatiivisuus ja suunnitelman on toteutuskelpoisuus.

Metadesign_www.jpg

Voittajatiimi Meta Design kuittasi 2500 euroa projektillaan. Ryhmään kuuluvat opiskelijat Ari Sui, Tapio Mänty, Lauri Sorvali ja Juha Tapola.

4pro_www.jpg

Kakkosijan vienyt 4 pro -tiimi sai 1500 euroa. Ryhmään kuuluvat opiskelijat Jarmo Antila, Jaakko Pakkala, Kari-Jussi Haanpää ja Marco Taboada Vargas, jotka suurisydämisesti aikovat lahjoittaa koko palkintosumman Helsingissä sijaitsevan, koko maata palvelevan Lastenklinikan uuteen Lastensairaala-projektiin.

AhventieEngineering_www.jpg

Kolmannelle sijalle yltänyt Ahventie Engineering –tiimi sai 1000 euroa. Ryhmään kuuluvat opiskelijat Jesper Kero, Matti Kaartinen ja Mikko Strang. Lisäksi neljälle ryhmälle myönnettiin 300 euron arvoiset erityismaininnat.

Konseptit toteen

Projektit jatkuvat vielä tämän kevään opettajien ja yritysmentoreiden ohjauksessa. Nyt palkittuja konsepteja kehitetään toimiviksi ratkaisuiksi, joista osa 3D-mallinnetaan ja tuotetaan prototyypeiksi käyttäen hyväksi opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnian laitteistoa.

Projekti huipentuu päättäjäisgaalaan 28.4.2015.

Kaikkiryhmat_www.jpg

Konetekniikan opiskelijoiden mittavan työelämälle tehdyn tuotekehitysprojektin parhaat palkittiin. Työ jatkuu vielä kevään, kun osa konsepteista mallinnetaan ja tuotetaan prototyypeiksi.

Lisätietoja:

Konetekniikan lehtori Juha Hantula

Uutinen projektin käynnistymisestä viime syksynä.

Prima Power on maailmanmarkkinoiden johtavia levytyökoneisiin ja -järjestelmiin erikoistuneita yrityksiä, jonka menestys nojaa vahvasti voimakkaaseen tuotekehitykseen ja uusiin innovaatioihin. Yrityksellä on tuotantoa Suomessa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Back