Innostavat ja välittävät opettajat ovat VAMKin opiskelijoiden mieleen

Posted on 2016-05-27 08:58:49 EEST.

VAMK ja opiskelijakunta VAMOK ovat palkinneet opettajat, jotka ovat lukuvuoden aikana osoittaneet olevansa VAMKin opetuksen huippuja. Palkitut valittiin opiskelijaäänestyksessä annettujen äänien ja erityisesti sanallisen palautteen perusteella.

- VAMKin opiskelijat arvostavat sitä, että opettaja välittää aidosti opiskelijoista ja osaa motivoida. Perusteluissa korostui myös opettajan asiantuntemus, työelämän hyödyntäminen opetuksessa ja innostavuus, kertoo VAMOKin puheenjohtaja Anni Koivisto.

Yksi opettaja jokaiselta VAMKin koulutusalalta sai tunnustuksen erinomaisesta työstään.

- Tekniikka: Analogista elektroniikkaa, digitaalitekniikkaa ja sulautettuja järjestelmiä suomeksi ja englanniksi opettava Santiago Chavez Vega on kotoisin Perusta. Kahdeksan vuotta VAMKissa opettaneen Vegan tavoitteena on auttaa opiskelijoita löytämään omat kiinnostuksen kohteensa.

- Liiketalous: Tukholmasta Suomeen muuttanut Niklas Kallenberg on opettanut kirjanpitoa, rahoitusta ja liiketoimintaa suomalaisille ja kansainvälisille opiskelijoille kymmenen vuotta. Parasta opettamisessa on Kallenbergin mukaan huomata opiskelijoiden innostuvan oppimisesta.

- Sosiaali- ja terveysala: 13 vuotta VAMKissa työskennellyt Teija Honkaniemi opettaa lasten ja nuorten hoitotyötä sekä terveydenhuollon hallintoa, laatua ja johtamista. Honkaniemen mukaan opettajan työ vie mennessään ammatin monipuolisuuden, vaihtelevuuden ja haastavuuden vuoksi. Opettamisessa parasta ovat motivoituneet opiskelijat, joilta opettaja oppii koko ajan uutta. Myös mahtava työporukka saa kiitosta Honkaniemeltä.

VAMKin vuoden huiput -valinnalla halutaan kannustaa opettajia työssään. Tunnustuksella tuodaan esille opetuksen tärkeyttä sekä edistetään opettajien motivaatiota itsensä kehittämiseen. VAMKissa työskentelee 124 opettajaa, joista ääniä keräsi kaikkiaan 45.

www_VAMKin opetuksen huiput 2016.jpg

Anni Koivisto kukitti Niklas Kallenbergin ja Teija Honkaniemen VAMKin henkilöstön tiedotustilaisuudessa torstaina 26.5. Kuvasta puuttuu kolmas palkittu opettaja Santiago Chavez Vega.

Teksti: Eliina Salmela
Kuva: Tarja Gromov

Back