Ilmaiseksi bussilla kampukselle to 22.9.

Posted on 2016-09-19 08:57:42 EEST.

Kansainvälisen Autottoman päivän kunniaksi Vaasan kaikilla paikallisbusseilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi torstaina 22. syyskuuta. Mukana ovat linjat 1-15 sekä erikoisvuorot E1-E4 ja E11. Katso kampuslinjan 14 aikataulut täältä.

Kansainvälinen Autoton päivä kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön sekä yhteiskuntaan.  

– Ilmaispäivänä kaikilla on mahdollisuus jättää auto kotiin ja hypätä sen sijaan bussin kyytiin. Toivomme, että tämän kautta bussilla liikkumisesta tulisi yhä useammalle tuttu liikkumismuoto Vaasassa, kertoo liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki.

– Vaasan joukkoliikennettä on uudistettu viimeisten vuosien aikana määrätietoisesti ja asiakkaita kuunnellen. Sekä bussilinjoja että aikatauluja on kehitetty. Uudet valtakunnalliset Waltti-matkakortit otettiin käyttöön syyskuun alussa, ja Waltti-kortilla aikuisen matka maksaa nyt vain 1,33 euroa, kertoo Kaunismäki.

ilmaiseksibussilla.jpg

Torstaina 22.9. voi matkustaa ilmaiseksi bussilla kampukselle. Kuva: Katja Lösönen

Ilmaispäivä on energia- ja ilmasto-ohjelman askelmerkki

Vaasan energia- ja ilmasto-ohjelman vetäjä kehityspäällikkö Maija Alasalmi kertoo, että liikenne muodostaa merkittävän osuuden päästöistä Vaasassa. Energia- ja ilmasto-ohjelman yhtenä tavoitteena on, että yhä useampi valitsisi joukkoliikenteen tai polkupyörän yksityisautoilun sijaan.  

– Vaasan tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035. Tämä tempaus toimii hyvänä starttina sille, miten voimme tukea ihmisiä vähentämään yksityisautoilua Vaasassa, sanoo Alasalmi.

Lue lisää kampuslinjasta täältä:
http://www.puv.fi/fi/news/bussilla_kampukselle_opiskelijahintaan/

Back