Hyvät tyypit työllistyy!

Posted on 2018-02-14 16:33:22 EET.

Rinta-Joupin Autoliike kurvasi ystävänpäivänä VAMKiin kertomaan uramahdollisuuksista autokaupan palveluksessa. Mukana oli VAMKin tradenomiopiskelija Aki-Petteri Niemelä, joka on aloittanut oman työuransa DNA:n ja myöhemmin Rinta-Joupin myyjänä.

VAMKin tradenomiopiskelijoiden opetussuunnitelmiin on muutama vuosi sitten lisätty myyntiosaamisen opintoja. Myös Niemelälle VAMKin markkinoinnin opinnoista on ollut etua myyjän työssä.

- Teorioita osaa peilata ihan eri tavalla, kun taustalla on käytännön kokemusta markkinointi- ja myyntityöstä. Vastaavasti esimerkiksi kokonaispalvelun laatuun ja sen tuottamiseen asiakkaalle olen saanut todella hyvää oppia ja näkökulmia VAMKista, Niemelä kiittelee.

Koska 80 % autokaupoista tehdään nykyään verkossa, on automyyjän hallittava muun muassa eri myyntivaiheisiin liittyviä tekniikoita ja kanavia.

- Automyyjän työ on monipuolista eikä nykypäivänä todellakaan pelkkää perinteistä myymistä kasvotusten. Ammattitaitoa on osata räätälöidä asiakkaalle ostokokemus, jonka lopputuloksena on tyytyväinen uuden auton omistaja, Niemelä sanoo.

Niemelä_450.jpg

Aki-Petteri Niemelän mukaan työssä ei tarvitse olla autoista aiempaa kokemusta, tärkeämpää on motivaatio ja oikea asenne.

Rinta-Jouppistandi_450.jpg

Niko Puska, Eeva Puska ja Eveliina Havusela jututtivat opiskelijoita ständillä.

Monipuolisia mahdollisuuksia

Rinta-Joupin 17 autoliikkeessä ympäri Suomen on tarjolla harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja muun muassa myyntitehtävissä. Täysin valmis myyntitykki ei töihin tai työharjoitteluun hakiessa tarvitse olla, vaan tehtäviin koulutetaan niin yrityksen kuin maahantuojienkin toimesta. Trainee-myyjät voivat päästä myös ulkomaille harjoittelemaan automerkkien erikoisominaisuuksia.

Yritykseen tarvitaan myyjien lisäksi myös muiden alojen osaajia, esimerkiksi huoltoon ja markkinointiin sekä digipuolelle. Oli oma tausta mikä tahansa, Niemelä peräänkuuluttaa motivaatiota tehdä oma työnsä hyvin.

- Oikealla asenteella pääsee pitkälle: sosiaalisuus, asiakaspalvelu- sekä yrittäjähenkisyys ovat myös plussaa. Hyville tyypeille harjoittelu voi poikia työpaikan ja mahdollisuuden työllistyä alalle, jossa kehittymismahdollisuudet ovat tosi hyvät, lupaa Niemelä.

Rinta-Jouppi_info_450.jpg

Opiskelijoille pidetyssä infotilaisuudessa kerrottiin Rinta-Joupin kesätyö-, työharjoittelu- ja lopputyömahdollisuuksista.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Eliina Salmela, Satu Aaltonen

Back