Houkuttaako pankkiura?

Posted on 2018-03-19 13:15:11 EET.

Ei ikinä pankkiin töihin, ajatteli tradenomiksi opiskeleva Benjamin Sandvik, kunnes löysi itsensä Vaasan Osuuspankista työharjoittelusta.

- Työ on ollut yllättävän monipuolista. Alussa olin kassalla ja nyt päivittäistiimissä hoitamassa asiakkaiden asioita, esimerkiksi avaamassa tilejä. Myöhemmin on mahdollista edetä vaikkapa vakuutus-, sijoitus-, rahoitus- tai yrityspuolelle, ihan oman mielenkiinnon mukaan, Benjamin Sandvik kertoo.

Vaasan Osuuspankissa henkilöstöpäällikkönä työskentelevä Maria Östman suosittelee pankkityötä asiakaspalvelutyöstä kiinnostuneelle ja myyntihenkiselle ihmiselle. Myös hyvistä ongelmanratkaisutaidoista on hyötyä työssä.

- Meillä on paljon tradenomeja töissä. Positiiviset ja sosiaaliset tyypit pärjäävät työssä, ja hyvällä asenteella pärjää pitkälle, sanoo Östman.

Uudet työntekijät ja harjoittelijat perehdytetään aina työhön: tuki ja apu löytyvät tarvittaessa läheltä.

- Ainoa asia, mitä harjoittelun alussa kaipasin, että pankkijuridiikkaan olisi pitänyt perehtyä koulussa paremmin. Onneksi siihenkin saa apua työkaverilta, Sandvik kiittelee.

Ruotsia äidinkielenään puhuva Sandvik tottui nopeasti palvelemaan asiakkaita myös suomeksi.

- Vaasassa kielitaito kohentuu ihan huomaamatta, pitää vain uskaltaa avata suunsa, hymyilee Sandvik.

OP_standi_450.jpg

Benjamin Sandvik (kesk.) ja Maria Östman kävivät kertomassa opiskelijoille työharjoittelu- ja kesätyömahdollisuuksista Osuuspankissa.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Back