Danfoss 40 000 eurolla mukaan VAMKin varainhankintaan: ”Kolmasosa valmistuu VAMKista”

Posted on 2018-09-26 08:53:40 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on saanut 40 000 euron lahjoituksen varainhankintaansa Danfossilta. Lahjoituksen luovuttivat Danfoss Suomen henkilöstöjohtaja Katja Rätti ja Danfoss Vaasan-toimipisteen johtaja Tuula Hautamäki tiistaina 25.9.

Danfossin lahjoitus on suuruudeltaan merkittävimpien VAMKin varainhankintaan osoitettujen lahjoitusten joukossa: siitä 30 000 euroa suunnataan tekniikan ja 10 000 euroa liiketalouden koulutuksiin.

- Tällä hetkellä Vaasan ammattikorkeakoulu on yksi Danfossin merkittävimmistä työntekijöiden opiskelupaikoista, sillä lähes kolmasosa Vaasassa työskentelevistä toimihenkilöistä on valmistunut sieltä, kertoo Tuula Hautamäki.

Hautamäen mukaan osaavan työvoiman kouluttaminen ja saaminen Vaasan seudulle on erittäin tärkeää ja se tulee varmistaa vahvalla yritysyhteistyöllä paikallisten oppilaitosten kanssa.
 
Danfoss tukee oman henkilöstönsä osaamisen vahvistamista omaehtoisella opiskelulla, ja suurin osa näistä työntekijöistä suorittaa opintoja juuri VAMKissa.

- Danfossille on tärkeää, että koulutus on laadukasta, lisäksi opetuksen pitää pysyä mukana tekniikan kehityksessä ja innovaatioissa. Tekniikka muuttuu todella nopeasti, joten opetushenkilökunta tarvitsee riittävät resurssit kehittyä ja kehittää opetusta, materiaalia ja opetusvälineistöä, toteaa Katja Rätti.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Lahjoitus_Danfoss_AT_610.jpg

Kuvassa vasemmalta: Danfoss Suomen henkilöstöjohtaja Katja Rätti, Danfoss Vaasan-toimipisteen johtaja Tuula Hautamäki, VAMKin rehtori Tauno Kekäle sekä VAMKin johtajat Elina Martin ja Jorma Tuominen. Kuva: Anssi Turunen

Lisätietoja:

Tauno Kekäle, rehtori, toimitusjohtaja (VAMK)
puh. 040 076 1619

Katja Rätti, Danfoss Suomen henkilöstöjohtaja
puh. 040 8371 427

Back