C2 Advertising haastaa lahjoittamaan: ”VAMK poikii hyvinvointia koko seudulle”

Posted on 2018-05-28 08:48:58 EEST.

VAMK on saanut lahjoituksen varainhankintaansa C2 Advertising -mainostoimistolta. Lahjoituksen luovutti hallituksen puheenjohtaja Tuukka Turunen.

- Alueen PK-yritysten kilpailukyvyn kannalta VAMK on kriittinen resurssi: sieltä valmistuu yrityksiin laadukkaita suunnittelijoita ja tekijöitä, joita me yrittäjät tarvitsemme liiketoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen, sanoo Turunen.

Turusen mukaan ilman laadukasta ammattikorkeakoulutusta moni työ yrityksissä jäisi vaille osaavaa tekijää.

- Tarvitsemme jatkuvasti alueen ja sen yrityselämän tuntevia osaajia seudun yrityksiin. Käytännössä VAMK mahdollistaa Vaasan oman sairaalan, energiaklusterin vientiyritykset ja monen muun alan toiminnan ja poikii hyvinvointia koko seudulle, Turunen toteaa.

Jotta elinvoimaisuus seudulla säilyisi jatkossakin, haastaa Turunen alueen yrittäjät mukaan tukemaan paikallista korkeakoulutusta.

- Koska koulutuksesta leikataan valtakunnallisesti, pystymme lahjoituksin tukemaan nimenomaan oman alueen korkeakouluja ja turvaamaan siten paikallisen osaamisen. Jos johonkin, niin tähän yritysten kannattaa lahjoittaa rahaa, muistuttaa Turunen.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

C2_VAMK_610.jpg

C2 Advertising haastaa tukemaan paikallista korkeakoulutusta. Kuva: C2 Advertising

Back