VAMK, University of Applied Sciences  
  Diploma Supplement Label Audited by FINHEEC

Arvoja arvottomassa maailmassa, 1 ov
TYY30141 (opintojakso)

Oppimistavoitteet

Mistä me tulemme? Miksi olemme täällä? Minne olemme menossa? Tekniikka kehittyy, mutta perimmäiset kysymykset kulkevat aina ihmisen mukana siirryttäessä uuteen aikakauteen. Mistä postmodernin ajan ihminen voi saada vastauksia näihin kysymyksiin? Onko edes olemassa selvää vatausta vai onko jokaisen oma vastaus oikea vastaus?

Opiskelumenetelmät

1. Evoluutio ja luominen - kaksi totuutta? Onko pelkkää sattuman tulosta vai onko taustalla älyllinen suunnittelija? Elämän synnystä kriittisesti.

2. Ihmisen käyttöohjeet - mikä ohjaa elämäämme? Onko oikeaa ja väärää? Jos on, niin kenen oikea ja väärä ovat oikeat oikea ja väärä?

3. Maailman kuuluisin kirja - tarua vai totta? Kirja, joka on muuttanut monen elämän ja jolle moni on kääntänyt selkänsä. Kuka huijaa ja ketä?

4. Kuka hän oikein luulee olevansa? Eikö kerran kuollut ole aina kuollut? Pohdintaa maailmanhistorian kiistellyimmästä persoonasta.

5. Kaikki uskonnot ovat ikkunoita kohti Jumalaa? Jälleensyntyminen, uudestisyntyminen - eikö yksi kerta riitä? Vaihtoehtoja pöydän täydeltä - mistä valitsen ja mitä?

6. Usko ja tieto. Onko tietoa ilman uskoa ja onko uskoa ilman tietoa? Kahden maailman murroksessa - valistuksen ajasta postmodernismiin.

7. Mistä voimaa arkee? Väsyttää! Tenttin pitäisi lukea! Yritä kovemmin! Tsemppiä! Burn Out! Kuinka jaksan opiskella?

Oppimisen arviointi

Arvioinnilla pyritään ohjaamaan ja kannustamaan opiskelua. Arvioinnin lähtökohtana ja kurssin suorittamisen perusteena ovat läsnäolo ja aktiivinen osallilstuminen kurssiin. Arviointi perustuu opettajan jatkuvaan seurantaan ja annettujen tehtävien hyväksyttyyn suoirttamiseen.

Takaisin

Edellinen sivu   Sivun alkuun   Tulosta sivu   Feedback