Aikuiskoulutus monimuotototeutuksena

Opiskelijapalvelut

VAMKin oppimisympäristö koostuu ajanmukaisista tiloista ja laitteista sekä opintojen sujumista edistävistä palveluista, kuten opinto-ohjaus, kirjasto, tietojärjestelmät ja opintotoimisto. Kampuksemme sijaitsee Palosaarella, kävelymatkan päässä Vaasan keskustasta.

Opintotoimisto neuvoo ja opastaa kaikissa käytännön opiskeluun liittyvissä asioissa. Palveluun kuuluvat mm. opintorekisterien ylläpito, opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset.

Tiedekirjasto ja oppimiskeskus Tritonia palvelee vaasalaisten korkeakoulujen tutkimusta, koulutusta ja opiskelua. Tritonia tarjoaa laajat ja monialaiset painetut ja elektroniset kokoelmat, modernin oppimisympäristön sekä tietopalveluja ja tiedonhaun koulutusta.

Opiskelijaravintolat: Kampukselta löytyy lukuisia opiskelijaravintoloita, jossa opiskelijat saavat ns. ateriatukea; tällöin perusaterian saa edullisimmillaan noin eurolla. Alennuksen saa esittämällä opiskelijakortin tai muun Kelan hyväksymän todistuksen. Opiskelijaravintolat tarjoavat myös kahvilapalveluja.

Kansainvälisyys: Kaikilla opiskelijoillamme on mahdollisuus suorittaa osa opinnoistaan tai työharjoittelustaan ulkomailla. Kansainvälisten asioiden toimisto avustaa maailmalle lähtemisessä.

Hakijapalvelut huolehtii aikuisten ja nuorten yhteishakuihin, täydennys- ja lisähakuihin sekä erikoistumisopintoihin hakemiseen liittyvistä ohjaus- ja viranomaistehtävistä, kuten hakijainfo, rekisteröinnit, kutsut, valintakokeissa avustaminen sekä hyväksymis- ja vastaanottoilmoitukset.

Terveydenhoito: Opiskelijaterveydenhoidosta vastaa Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi. Opiskelijoilla on pääsy myös lääkäripalveluihin terveyskeskusten kautta.

Hammashuoltopalvelut toimivat terveyskeskusten hammashoitotiloissa. Hammashuolto on maksullista aikuisille säädetyn maksuasetuksen mukaan.

Ura- ja rekrytointipalvelut: Opiskelijat täydentävät oppimaansa työharjoittelussa. Ura- ja rekrytointipalvelut edistää muun muassa urasuunnittelua ja työllistymistä opiskelun eri vaiheissa ja tekee osaavan henkilöstön rekrytoinnin työnantajalle vaivattomaksi.

IT-palvelut: Opiskelijoilla on käytössä tietokoneita, lisäksi kannettavan tietokoneen voi lainata päiväksi omaan käyttöön. Kampuksella on kattava langaton verkko. Oman tietokoneen tai mobiililaitteen käyttöön kannustetaan muun muassa latauspisteitä lisäämällä ja verkkopalveluja kehittämällä. Käytössämme on opiskeluportaali, jonka avulla pääset käyttämään oppimateriaaleja ajasta ja paikasta riippumatta.