Aikuiskoulutus monimuotototeutuksena

Opiskelijat kertovat

Ajantasaista opetusta, jossa otetaan hyvin huomioon alueen työnantajien tarpeet.

"Insinöörinä unelma-ammattiin"

Jenna Seppelin, 28, Kokkolasta on ollut aina kiinnostunut ympäristöasioista. Tällä hetkellä päätoimisesti insinööriksi opiskeleva Jenna on aiemmalta koulutukseltaan leipuri-kondiittori.

Miksi VAMKiin? Selailin VAMKin tarjontaa yhteishaun aikaan, jolloin huomasin minua kiinnostavan koulutuksen. Hain välittömästi, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Kotikaupungistani Kokkolasta oli mielestäni helppo kulkea kouluun Vaasaan.

Mitä mieltä opinnoista? Monipuolinen kurssitarjonta pitää huolen siitä, että valmistuessani minulla on laaja käsitys alaan liittyvistä haasteista ja osaan käsitellä asioita ratkaisukeskeisesti. Opintojen edetessä oma ajattelu ympäristöstä kokonaisuutena on hurjasti kehittynyt. Ainut haittapuoli lienee ollut se, että minulla on melkein kymmenen vuotta aikaa lukio-opinnoista. Nopeasti etenevät fysiikan ja matematiikan kurssit ovat tuottaneet välillä vaikeuksia, kun perusasiat ovat unohtuneet. Kaikesta on kuitenkin selvitty.

Mieleenpainuvin muisto opintojen varrelta? Itämeren ympäristö -opintomatka Tanskaan on ollut ehdottomasti loistavin kokemus ja mieleenpainuvin muisto. Toinen mahtava juttu on ihana ja kannustava luokkani. VAMKissa on maailman parhaat opiskelutoverit.

Työn, opiskelun ja arjen yhdistäminen? 4-vuotiaan pojan äitinä sijoitan opiskeluni yleensä iltoihin ja öihin. Minulla on kuitenkin niin palava into opiskeluun ja alaan, että se ei haittaa. Opiskelulta jäävä vapaa-aika menee suurimmaksi osaksi poikani kanssa. Joskus minut voi löytää salilta treenaamasta, mikä on hyvää vastapainoa opiskelulle. Vaasassa on todella hyvät mahdollisuudet harrastaa.

Mitä hyötyä AMK-tutkinnosta? Energia- ja ympäristöasiat korostuvat nykymaailmassa yhä enemmän. Uskon tutkinnon olevan erittäin hyvä valttikortti ja todellakin edistävän kilpailukykyäni työmarkkinoilla.

"Ympäristöteknologian opinnoilla haastavaan työhön"

Pauli Mäki-Lohiluoma, 49, Vaasasta työskentelee Vacon Oyj:n jälkimarkkinoinnissa huollon tukitehtävissä. Työssään Pauli tarjoaa teknistä tukea ulkomaiden tytäryhtiöille ja huoltopartnereille yhtiön taajuusmuuttajien käyttöön liittyen.