Open Studies

”Tutkintoa viimeistelemään avoimen opinnoilla”

Jukka Penttinen, 35, Kauhavalta opiskelee Vaasan avoimessa ammattikorkeakoulussa tietotekniikan opintoja. Hän työskentelee Prima-Industrie Oy:ssä sähköasentajana.

Miksi VAMKiin? Olen aikaisemmin opiskellut nuorten puolella tietotekniikkaa. Halusin jatkaa kesken jääneitä opintojani avoimessa amk:ssa ja myöhemmin tutkinto-opiskelijana saada insinöörin tutkinnon valmiiksi.

Mitä mieltä opinnoista? Enimmäkseen opinnot ovat olleet kiinnostavia ja hyödyllisiä. Varsinkin suuntaavat opinnot ovat olleet yllättävänkin käytännönläheisiä. Matematiikka on tosin melko haastavaa.

Mieleenpainuvin muisto opintojen varrelta? Oli kiva huomata, että vielä suoriutuu tenteistä ja opinnoista kohtalaisen hyvin ja opiskelu maistuu. Bilettäminen on kyllä jäänyt vähemmälle verrattuna aiempiin opiskeluaikoihin!

Työn, opiskelun ja arjen yhdistäminen? Alkuun olen ottanut työstäni vapaata, jotta saan keskittyä opintoihin. Myöhemmin jatkan opiskelua työn ohessa. Vapaa-ajallani purjehdin hyvällä tuulella merillä, remontoin taloa ja vietän aikaa perheeni kanssa.

Back