Current News

Vamkin työelämäyhteistyö tiivistyy

Posted on 2019-08-30 12:55:19 EEST.

VAMKin opettajat ja kumppaniyritykset kokoontuivat Palosaaren kampukselle tällä viikolla keskustelemaan uusista yhteistyön tavoista ja yritysten toiveista.

Tiistaina ja torstaina kuultiin tekniikan ja kaupun alan yrityksiä, keskiviikkona sosiaali- ja terveysalan henkilökunta kokoontui kuulemaan Vaasan keskussairaalan ja Vaasan kaupungin toiveita. Tekniikan ja kaupan alan yrityksistä edustettuina olivat ABB, Danfoss, LähiTapiola, Wapice, Viria ja Wärtsilä.

Torstain työpajoissa kuultua

IMG_1086_LC_web_1.jpg

– Linux on tärkeä sulautetuissa järjestelmissä. Internet of Things vaatii sekä uusiin että vanhoihin tekniikoihin tutustumista. (Wapice)

 

IMG_1117_LC_web.jpg

– Kielitaito. Periaatteessa se on hakijoilla hyvällä mallilla, mutta ei aina. (Danfoss)
– Toisinaan kesätöihin saapuvat opiskelijat tuntuvat olevan aika maitohapoilla talven jälkeen. Se taitaa välillä olla aika rankkaa se opiskelu? (Danfoss)

 

IMG_1101_LC_web.jpg

– Myyntiosaaminen. Perustaidot antavat hyvän pohjan työn tekemiselle. Hakijoita voisi olla enemmänkin. (LähiTapiola)

 

IMG_1118_LC_web.jpg

– Vaasa on iso energiatekniikan keskus. Täällä tapahtuu paljon. Tanskalaisetkin huomasivat tämän ja tulivat tänne. (Danfoss)
– Softaosaaminen on ytimessä. Nykypäivänä simuloidaan paljon, koska prototyyppien rakentaminen on erittäin kallista.(Danfoss)

 

IMG_1105_LC_web.jpg

– Ohjelmointitaidot ovat hyödyllisiä myös taloushallinnossa. Ei tarvitse osata koodata, mutta logiikan tajusta on hyötyä uusien ohjelmistojen käyttämisessä. (Wärtsilä)

Back