Current News

VAMKin Matalaenergia 2 -hanke esillä Seinäjoella

Posted on 2013-05-28 14:01:25 EEST.

Kevätkylvö 2013 -seminaari kokosi yhteen aluekehittäjiä ympäri Suomen Seinäjoen Framille viime viikolla. Tilaisuudessa käytiin muun muassa läpi vanhaa EU-rahoituksen ohjelmakautta, jonka satoa korjattiin esittelemällä valikoituja hankkeita ja niiden tuloksia, ja suunniteltiin uutta kylvämällä ideoita sekä kysymyksiä ja vastausehdotuksia.

Hankkeita ja ideoita käsiteltiin teemoittain, ja VAMKin Matalaenergia2-hanke oli rahoittajana toimivan Pohjanmaan liiton ehdotuksesta valittu case-esimerkiksi teemaan Kestävä resurssien käyttö: Vähähiilinen talous. Jokaisella hankkeella oli oma ns. oppimispiste, jossa oli paikalla hankecase-asiantuntija sekä kaksi isoa seinäkettä ideoiden sadonkorjuuta ja kylvöä varten. Toisessa seinäkkeessä esiteltiin päättyvän ohjelmakauden esimerkkihanke ja korjattiin sen satoa, ja toiseen kylvettiin uutta esittämällä kysymyksiä ja vastauksia ja ehdottamalla yhteistyökumppaneita teeman ympärillä työskenteleville.

www_Kevätkylvö-2013.jpg

Matalaenergia2-hankkeen oppimispisteen seinäkkeisiin kertyi muutaman tunnin aikana lukuisia ideoita ja huomioita.

Matalaenergia2:n oppimispisteellä kävi kymmeniä ihmisiä lukemassa ja kuulemassa hankkeesta sekä keskustelemassa sen teemoihin liittyvistä asioista. Tehdyt havainnot ja syntyneet ajatukset sai kirjata oppimispisteen seinäkkeisiin muidenkin luettavaksi ja uudeksi jutunjuureksi. Nykytilanteessa nähtiin ongelmia, mutta niille oli ehdottaa saman tien myös ratkaisuja. Kestävä resurssien käyttö ja vähähiilinen talous koettiin kaiken kaikkiaan hyvin monitahoiseksi haasteeksi, mutta samalla todettiin, että siinähän sitä on kehittäjille ja tutkijoille työsarkaa.

VAMKin Matalaenergia2-hanke päättyy kesäkuussa 2013.

Teksti ja kuva: Hankekoordinaattori Minna Reipas

Back