Current News

Vaasan seudun Lukineuvolan avoimet ovet 31.10.

Olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan Vaasan seudun Lukineuvolan toimintaan sekä Lukineuvolan uusiin toimijoihin, Gunilla Toivonen (lukiasiamies) ja Jaana Väre-Hautala (erityisopettaja). 1-vuotissyntymäpäivämme kunniaksi järjestämme
AVOIMET OVET (Pitkäkatu 28-30, Tammipiha 2. krs)
ti 31.10.2006, klo 12.00-18.00
Jos tulette isommalla ryhmällä tutustumaan Lukineuvolaan, niin varatkaa mielellään aikaa etukäteen

Vaasan seudun Lukineuvola
Pitkäkatu 28-30, Tammipiha 2. krs
65100 Vaasa
040-7765 440 tai 06-3126 116
vaasa.lukineuvola@vaasa.fi

Oppimisvaikeudet ovat erittäin yleisiä: jopa 25 %:lla väestöstä on pulmia oppimisessaan. Kyseessä ei ole tyhmyys, laiskuus tai saamattomuus vaan erilainen tapa oppia, prosessoida ja hahmottaa tietoa. Usein oppimisvaikeus on ihmisen synnynnäinen ominaisuus.

Monesti palvelut ja tieto oppimisvaikeuksista ovat hajallaan, monien eri ammattilaisten takana. Lukineuvola onkin maamme ensimmäinen palvelupiste, josta saa tietoa, ohjausta, neuvoa ja tukea oppimisen pulmiin kootusti "yhdeltä luukulta".
Lukineuvolan keskeinen toimija on lukiasiamies. Lukineuvola on tarkoitettu: aikuisille ja nuorille, joilla on oppimisvaikeuksia eli erilaisille oppijoille, opetuksen ja koulutuksen ammattilaisille, opintojenohjaajille, sosiaali- ja terveyssektorin toimijoille, työvoimapuolen toimijoille, kirjastojen henkilökunnalle, työnantajille, erilaisen oppijan läheisille, muille, jotka kohtaavat erilaisia oppijoita.

Lokakuussa 2005 avasivat ovensa maamme neljä ensimmäistä lukineuvolaa. Neuvolat toimivat Joensuun seudulla, Pirkanmaalla, pääkaupunkiseudulla ja Vaasan seudulla. Lukineuvolan tavoitteet: Yhden luukun palvelumalli erilaisille oppijoille, testausta, kuntoutusta, ohjausta ja tukea, erilaisten oppijoiden asiamiesverkoston luominen, eri ammattiryhmien koulutusta, tietopaketteja eri ryhmien käyttöön.

Back