Current News

Lyskalaiset vierailivat VAMKissa

Posted on 2011-03-16 13:59:50 EET.

Lähes sata VAMKin opinnoista kiinnostunutta Vaasan lyseon lukion toisen vuosikurssin oppilasta tutustui TET-päivänään keskiviikkona 16.3. ammattikorkeakoulun koulutustarjontaan. Osa lyskalaisista vieraili keskustan kampuksella, osa tekniikan tutkimus- ja opetuslaboratorio Technobothniassa Palosaarella.

Lyskalaiset.jpg

VAMKin opinto-ohjaaja Antti Ahola (vas.) oli lyskalaisia vastassa Technobothnialla.

Lyskalaiset saivat päivän aikana tietoa haluamastaan koulutusalasta, käytännönläheisestä opiskelutavasta sekä valmistumisen jälkeisistä työtehtävistä ja ammateista. He pääsivät myös kiertämään opetustiloissa sekä osallistumaan näyteluennoille.


Opiskelumahdollisuuksiaan puntaroivalle nuorelle on tärkeää päästä itse näkemään koulun tiloja ja siellä opiskelevia ja opettavia. Vierailujen parhainta antia on päästä kuulemaan jo opiskelevien suusta, millaista opiskelu korkeakoulussa on ja millaista on opiskelijaelämä yhdessä Suomen suurimmassa opiskelijakaupungissa Vaasassa.

LyskaTET.jpg

Sosiaali- ja terveysalalla työnsaantimahdollisuudet näyttävät erittäin myönteisiltä, muistutti hoitotyön lehtori Riitta Koskimäki (kuvassa oik.).

 

Kuvat: Vesa Sirén ja Merja Salomäki-Jurkka

Back