Research, Development and Innovation

Lähiruokaa Kyrönmaalta - Maalaismakuja ruokapöytään

Thursday 01. March 2012 - Wednesday 31. December 2014

Lähiruokaa Kyrönmaalta- hankkeen tavoitteena on edistää lähiruokatuottajien toimintaedellytyksiä. Kohderyhmänä ovat Kyrönmaan ruoan alkutuottajat. Tutkimusten kohdealueena on Kyrönmaan lisäksi Vaasanseutu, joka on lähituotteiden markkina-aluetta. Hankkeessa kartoitetaan kyrönmaalaiset ruoan alkutuottajat sekä heidän raaka-aineiden ja tuotteiden tarjonnan ja kysynnän nykytilanne. Tavoitteena luoda rekisteri tuottajista ja selvittää lähiruoan käyttöä alueella. Hankkeeseen osallistuvia tuottajia tuetaan tuotekehitys- ja markkinointitoiminnoissa. Tarkoituksena on järjestää lähiruokaan liittyviä tapahtumia kuten sadonkorjuu-markkinat Kyrönmaalla. Tuloksena asukkaat, ruokakaupat, ammattikeittiöt sekä matkailuyritykset tuntevat alueen omat ruokatuottajat ja lähiruoan saavutettavuus paranee. Lähituottajat verkostoituvat keskenään hankkeen aikana. Hankkeen avulla olemassa olevat tuottajat tulevat esiin ja uusia lähituottajia saattaa aloittaa. Hankkeen tuloksena lähiruokateema tulee näkymään Kyrönmaan ja Vaasanseudun asukkaiden arjessa ja työpaikoilla.

Organisation: Vaasan ammattikorkeakoulu oy
Funding: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Pohjanmaan Ely-keskus ja YHYRES-kehittämisyhdistys
Overall Budget: 84 526 €

Contact Information:

Projektipäällikkö: Kirsi Salomaa (kirsi.salomaa@vamk.fi)

Categories: tourism

maaseuturahasto.bmp leader.png Ely-logo.png yhyres.png

Back to the archive.