Research, Development and Innovation

Työharjoittelukokemuksia

Suora yhteydenotto Wapicen toimitusjohtajaan kannatti

Raimonda Siugzdaite, ohjelmistoalan asiantuntija, Wapice

Raimonda Siugzdaite on kotoisin Liettuasta. Hän tuli Vaasan ammattikorkeakouluun opiskelemaan tietotekniikkaa suoritettuaan maisterin tutkinnon tekniikassa Vilnius Gediminas Technical yliopistossa vuonna 2005 kotimaassaan. Myöhemmin hän meni harjoitteluun Wapice nimiseen ohjelmistoalan yritykseen ja on siellä edelleenkin töissä.

”Minulla oli intohimo perustaa oma yritys Vaasaan, joten jäin pois muista töistä.”

Moe Swan, ravintolapäällikkö harjoittelija, Eurest Finland henkilöstöravintola ABB, Vaasa

Kaakkois-Aasiasta, Burmasta kotoisin oleva Moe Swan teki matkailu ja ravitsemisalan koulutusohjelmaan liittyvän harjoittelunsa Eurest Finland henkilöstöravintolassa Vaasan ABB:lla toimien ravintolapäällikkönä. Tällä hetkellä Moella on oma tuontiyritys Vaasassa. Hän tuo maahan erilaisia eksoottisia tuotteita ulkomailta. Vuonna 2002 Moe opiskeli Vaasan ammattikoulussa kokkilinjalla vuoden kunnes hän päätti hakea opiskelemaan Vaasan ammattikorkeakouluun tavoittelemaan korkeampaa tutkintoa.

Eurest aikoo jatkossakin työllistää ulkomaalaisia harjoittelijoita

Tuula Roimela, ravintolapäällikkö, Eurest Finland henkilöstöravintola ABB, Vaasa

Tuula Roimela toimi Vaasassa ABB:lla sijaitsevassa Eurest Finland henkilöstöravintolassa ravintolapäällikkönä Moe Swanin harjoitteluaikana. Eurest on kansainvälinen yritys ja se kuuluu Compass Groupin alaisuuteen. Toimintaa on 60 maassa ja työntekijöitä 400 000. Eurest Finland toimii Suomessa ja on keskittynyt henkilöstöravintolatoimintaan.

” Moe kutsui minua Suomen äidikseen. Meidän välille kehittyi Moen harjoittelun aikana avoin ja luottavainen suhde.”

Wapicella ratkaisee tekeminen ja tulokset, ei kansallisuus

Pasi Tuominen, toimitusjohtaja, Wapice

Pasi Tuominen on Wapice Oy:n toimitusjohtaja. Wapice tarjoaa asiakkailleen lisäarvoa tuottavia ohjelmistoalan asiantuntijapalveluita. Toiminta kasvaa ja laajenee jatkuvasti. Wapice pitää Vaasan ammattikorkeakoulua hyvänä väylänä työllistää yritykseensä ulkomaalaisia, päteviä ohjelmistoalan osaajia, joilla on ahkera ote työhön. Tässä yrityksessä tiedostetaan myös, että osaavasta työvoimasta tulee olemaan tulevaisuudessa pulaa. Wapicella ulkomaalaisten työllistämisessä on samat kriteerit kuin suomalaistenkin kohdalla. ”Toiveena on, että henkilö sopeutuisi organisaatioomme ja muodostuisi päteväksi henkilöksi toimimaan meidän asiakasprojekteissamme ja toisi oman osaamisensa Wapicelle. Englannin kielen taito on välttämätön henkilön työskennellessä meillä.”