Alumni

Hakumenettely

Suomenkielisiin AMK-tutkintoihin ja ylempiin AMK-tutkintoihin haetaan valtakunnallisissa korkeakoulujen yhteishauissa osoitteessa www.opintopolku.fi


Aikuiskoulutuksen alkavat koulutusohjelmat vahvistetaan vuosittain. Vuoden 2018 koulutukset ja valintaperusteet sekä pohjakoulutusvaatimukset vahvistetaan syksyllä 2017. 
Kysy lisää alkavasta aikuiskoulutuksesta hakijapalveluistamme.

Hakemuksen täyttäminen

Täytä hakemus internetissä hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi. Palvelu ohjaa lomakkeen täyttämisessä ja antaa tietoja hakemisesta. Netissä tehtyä hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa tai postittaa. Halutessasi voit tulostaa hakemuksen itsellesi tallentamisen jälkeen.  Hakupalveluun saapuneesta hakemuksesta lähtee automaattinen vahvistusviesti sähköpostiisi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää nettihakua, pyydä ammattikorkeakoulun hakijapalveluita tulostamaan itsellesi paperilomake.

Voit esittää yhteishaussa enintään kuusi hakutoivetta. Opiskelijavalinnassa noudatetaan ammattikorkeakoulujen päättämiä valintaperusteita ja sitä hakutoivejärjestystä, jonka olet merkinnyt hakemukseesi. Vastaat itse antamiesi tietojen oikeellisuudesta. Valinta voidaan purkaa, jos olet antanut vääriä tietoja.

Hakemuksen muuttaminen

Voit muuttaa hakutoiveitasi ja niiden järjestystä vain hakuaikana. Hakijapalveluiden kehotuksesta tai omasta aloitteestasi voit täydentää hakemustasi (esim. työkokemustietoja) hakuajan jälkeenkin. Ilmoita kaikista muutoksista kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostitse, ensimmäisen hakutoiveen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin. Yhteystietojasi ja hakutoiveita voit muuttaa myös Oma Opintopolku -palvelussa.

Hakijapalvelu internetissä

Verkkopalvelun www.opintopolku.fi kautta pääset seuraamaan hakemuksesi käsittelyä sen eri vaiheissa: hakukelpoisuuttasi, valintakokeeseen kutsumistasi ja valinnan tuloksia. Myös paikan vastaanottamisen voit tehdä verkkopalvelussa. Palvelusta näet opiskelupaikan viimeisen vastaanottopäivän sekä muut tärkeät päivämäärät. Kirjautuaksesi palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Valinnan tulokset ilmoitetaan pääsääntöisesti Oma Opintopolku -palvelussa, kun korkeakoulun valintaesitykset on julkaistu.  Opiskelupaikan voi helpoiten vahvistaa sähköisesti Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa opintopolku.fi . Palveluun kirjautumiseksi tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Huolehdi, että ilmoituksesi paikan vastaanotosta ja opiskelijaksi ilmoittautumisesta tapahtuu määräaikaan mennessä, muuten menetät opiskelupaikkasi. Paikan vastaanottamisen yhteydessä ammattikorkeakoulu tarkistaa todistuksesi, joihin valintasi perustuu ja kirjaa sen jälkeen sinut opiskelijaksi. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin.

Opiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä opiskelija ilmoittautuu joko läsnä - tai poissaolevaksi lukuvuodelle.

ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;

2) on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai

3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Oikaisumenettely

Jos opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty valintaperusteiden ja yhteishaun periaatteiden mukaisesti, ota ensin yhteyttä hakijapalveluihimme. Jos asia ei selvittelyn jälkeen ratkea sinua tyydyttävällä tavalla, voit pyytää oikaisua ammattikorkeakoulusta kirjallisesti neljäntoista (14) päivän kuluessa valinnan tulosten julkistamisesta.

Katso Opintopolun ohjevideo hakumenettelystä.